Saturday, December 1, 2012

ဖိ္ုက္တာသားေပါက္မ်ားေကၽြးေမြးျပဳစုျခင္း


 ဖိုက္တာေပါက္ေလးမ်ားစတင္ေပါက္ၿပီး (၂-၃)ရက္ခန္႔ အလ်ားလိုက္ အေနအထားျဖင့္ေရေကာင္းစြာ ကူးႏိုင္ခ်ိန္မွစ၍ အစာ စတင္ေကၽြးရပါမည္။ ေရေကာင္းစြာမကူးႏိုင္ေသးခ်ိန္တြင္ အစာမေကၽြးရပါ။ ထိုအခ်ိန္တြင္ အထီးကိုဖယ္ရွားႏိုင္ပါၿပီ။ ဖိုက္တာအမတစ္ေကာင္သည္ ဥေပါင္း(၂၀၀-၄၀၀)အထိ ဥခ်ႏိုင္ပါသည္။ ဖိုက္တာစေပါက္ခ်ိန္မွ(၂)ပတ္အတြင္းသည္ အသက္ရွင္ႏိုင္ရန္ ခက္ခဲေသာအခ်ိန္ျဖစ္ပါသည္။ သားေပါက္မ်ားသည္ အလြန္ေသးငယ္သျဖင့္
အရြယ္ေရာက္ၿပီးသား ငါးမ်ားကိုေကၽြးသည့္အစာမ်ားကို မစားႏိုင္ပါ။ ထိုေၾကာင့္ ဆားပုဇြန္(အာတီးမီးယား)ဥမွေဖာက္ထားေသာ ဆားပုဇြန္ေပါက္ခါစမ်ားကို
စေကၽြးရသည္။ (သို႔မဟုတ္ ငါးေပါက္မ်ားအတြက္ သီးသန္႔ထုတ္ထားေသာအစာအရည္၊ ၾကက္ဥအႏွစ္မႈန္႔တို႔ကို ကနဦးအစာအျဖစ္ ေကၽြးရသည္။ တစ္ႀကိမ္
လွ်င္အနည္းငယ္သာေကၽြးရမည္။ မ်ားသြားပါက ေရညစ္ညမ္းသြားမည္။) ဆားပုဇြန္္မ်ားေကၽြးၿပီးပါက ငါးကေလးမ်ား၏ ဗိုက္သည္လိေမၼာ္ေရာင္ျဖင့္ေဖာင္း
ကားေနသည္ကိုေတြ႕ႏိုင္သည္။ ေလးပတ္သားအရြယ္မွစ၍ တီအရွင္သန္႔သန္႔ကို ဓားျဖင့္စဥ္းၿပီးေရစင္စင္ေဆးၿပီးပိတ္စိမ္းပါးျဖင့္ စစ္ခါ ေကၽြးႏိုင္ၿပီျဖစ္သည္။
ေနာက္(၁-၂)ပတ္ခန္႔ၾကာလွ်င္ တီအေကာင္လိုက္စားႏိုင္ေသာအရြယ္သို႔ေရာက္ၿပီျဖစ္သည္။ ငါးကေလးမ်ားကို အစာတစ္ေန႔ (၃-၄) ႀကိမ္ခန္႔ ေကၽြးရသည္။
(တီအစား သက္ရွိအစာမ်ားျဖစ္ေသာ ေရသန္း၊ ပိုးေလာက္လန္း ၊အာတီးမီးယားအေကာင္ႀကီးမ်ားေကၽြးႏိုင္သည္။) သက္ရွိအစာမ်ားသည္ ငါးကေလးမ်ားကို
လ်င္ျမန္စြာ ႀကီးထြားေစသည္။ ငါးကေလးမ်ားကို ေပါက္ခါစမ ွ(၂)ပတ္သားအထိ ေရမညစ္ပတ္လွ်င္မလဲပါႏွင့္။ (၂)ပတ္ေက်ာ္လွ်င္ ေရ ၅၀%ကို ပိုက္ျဖင့္
ငါးကေလးမ်ားမပါေစဘဲ လဲေပးႏိုင္သည္။ ေရျပန္ထည့္လွ်င ္ျဖည္းညင္းစြာ ပိုက္ေသးေသးျဖင့္ထည့္ပါ။
            အရြယ္ေရာက္လာေသာအခါ ဖန္ပုလင္းငယ္မ်ားထဲသို႔ တစ္ေကာင္ျခင္း ခြဲထည့္ေပးရမည္။ ဤနည္းျဖင့္ ဖိုက္တာသားေပါက္မ်ားကို ေကာင္းမြန္စြာ
ေမြးျမဴႏိုင္သည္။

No comments:

Post a Comment